Vil du gøre dine vaner mere klimavenlige?

Foto: Assens Kommune.
dato

Nu kan du komme med til Hverdagens KlimaTopmøde, som gennem et sjovt, engagerende og lærerigt univers, stiller skarpt på, hvordan du kan gøre dine vaner mere klimavenlige.

Hverdagens KlimaTopmøde er et samarbejde mellem Assens Kommune og seks lokalråd og bylaug, som afholder en ny type af borgermøder, hvor borgerne bliver oplyst og inspireret til, hvordan de kan være med til at gøre en forskel for klimaet.

"Som klimakommune har vi et stort fokus på, hvordan vi kan nedbringe CO2-udledningen både for kommunen som virksomhed, men også inden for vores geografiske område. En stor del af den CO2-udledning knytter sig til vores vaner og forbrug som borger i kommunen, hvorfor vi finder det vigtigt at inspirere og hjælpe borgerne til at se, hvordan de kan gøre en forskel”, fortæller formand for Miljø, Teknik og Planudvalget i Assens Kommune, Jens Jakobsen.

Til Hverdagens KlimaTopmøde vil borgerne blive først informeret om de menneskeskabte klimaforandringer via videoer og quizzer.

Derefter får de mulighed for at regne på deres egen husstands CO2-udledning indenfor et selvvalgt tema. Det kan f.eks. være transport, måltider, indkøb eller opvarmning i husstanden.

Herefter får deltagerne mulighed for at indtaste deres daglige vaner i det selvvalgte tema ind i et program, for herefter at undersøge hvilke ændringer, der skal til, hvis de vil halvere udledningen på et tema.

”Vi vil gerne vise, at alle kan gøre en forskel, og at hvis man starter med et afgrænset område, som man er motiveret til at ændre, så er det ikke så uoverskueligt, som mange oplever, det er”, fortæller klimakoordinator i Assens Kommune, Sanne Munk Doll.

Et af de lokalråd, som er medarrangør af ét af Hverdagen KlimaTopmøder, som finder sted den 5. marts 2024 i Assens, er Assens Lokalråd:

"Klimaindsatsen vedrører os alle, og det er ikke kun noget, som kan løses med store politiske beslutninger. Derfor synes vi, det er en god idé, hvis man kan mødes med andre lokalt og udveksle idéer og tanker, der kan reducere den enkelte families CO2-aftryk”, fortæller Lars Søgaard, næstformand i Assens Lokalråd og fortsætter:

”Vi håber, at når folk mødes over et gratis velsmagende måltid, som er klimavenligt, så kan det være med til at der bliver udvekslet tanker og ideer, som man får lyst til at prøve af, og dermed kan vi helt almindelige mennesker være med til at skabe en lidt grønnere verden, eller til en begyndelse, et lidt grønnere lokalsamfund”.

Udover Assens Lokalråd har også Tommeruppernes Lokalråd, Jordløse Lokalråd, Thorøhuse Bylaug, Haarby Lokalråd og Aarup Lokalråd meldt sig til at afholde Hverdagens KlimaTopmøde i deres lokalområde.

Alle møderne kræver tilmelding, Vil du med til et af de seks Hverdagens Klimatopmøder, så tilmeld dig her:

Tilmeld dig til Hverdagens KlimaTopmøde

Kilde: Assens Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.